دانشمندان اخیراً توانستهاند بزرگترین منبع طلای زمین را شناسایی کنند؛ گنجی که در مقایسه با آن، ذخایر طلای فورت ناکس آمریکا تنها یک قطره در برابر اقیانوس به شمار میآید.
طبق گزارش بنکر (Banker)، محققان دانشگاه گوتینگن در آلمان در پژوهشهای اخیر خود اذعان داشتهاند که بخش اعظم طلای موجود در زمین، تقریباً همه آن، در هسته سیاره ما پنهان شده است.
این ناحیه از زمین که هزاران کیلومتر زیر سطح قرار دارد، هنگام شکلگیری اولیه زمین حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش، فلزات سنگین مانند طلا را جذب کرده و در خود متمرکز کرده است.
طلا به عنوان یک عنصر «آهندوست» (سیدروفیل) شناخته میشود؛ به این معنا که علاقه زیادی به ترکیب شدن با آهن دارد. از آنجا که هسته زمین عمدتاً از آهن تشکیل شده، طبیعی است که طلا نیز جذب آن شود.
میزان طلای کشف شده
دانشمندان اظهار کردهاند اگر این طلا را بتوان به سطح زمین آورد، میزان آن آنقدر زیاد خواهد بود که میتوان کل سطح زمین را با لایهای به ضخامت ۴۶ سانتیمتر از طلا پوشاند.
اما مشکل اصلی این است که این طلا در مکانی قرار دارد که حتی پیشرفتهترین فناوریهای کنونی قادر به دسترسی به آن نیستند.
برای بررسی این فرضیه، دانشمندان نسبتهای ایزوتوپهای خاصی از روتنیم و تنگستن را در نمونههایی از سنگهای آتشفشانی مناطق مختلف از جمله هاوایی، جزایر گالاپاگوس، بافین و لاریونیون مورد آزمایش قرار دادند.
نتایج نشان داد که مقدار یکی از ایزوتوپهای روتنیم بیش از حد انتظار است؛ موضوعی که تنها در صورتی ممکن است که منشأ این سنگها از عمقهای زیاد زمین، نزدیک مرز بین هسته و گوشته باشد.
این بدان معناست که بخشی از عناصر سنگین، از جمله طلا، به آرامی از هسته به سمت گوشته و سپس پوسته زمین صعود میکنند.
البته این فرآیند میلیونها سال طول میکشد و نمیتوان آن را بهعنوان منبع فوری در نظر گرفت.
علاوه بر این، شاید بتوان گفت که سیاره ما به اندازه کافی سخاوتمند نیست تا تمام طلای خود را در اختیار ما قرار دهد، چرا که برخی سیارکها، از جمله «سایکی» (Psyche)، شامل مقدار زیادی فلزات گرانبها هستند.
این اجرام فضایی بقایای تشکیل منظومه شمسیاند و بر خلاف زمین، فلزات سنگین آنها در سطحشان قرار دارند.
ارزش تخمینی سیارکی مانند سایکی، در صورت وجود مقدار زیادی فلزات گرانبها مانند طلا، بیش از ۱۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ دلار برآورد میشود که حتی با بزرگترین گنجینههای زمینی نیز قابل مقایسه نیست.
خبرآنلاین