منتشر شده در ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۳۰


خودروسازان چینی به طور گسترده وارد بازار اسرائیل شدهاند و اکنون چین به بزرگترین تامینکننده خودرو برای اسرائیل تبدیل شده است.
چین به عنوان یکی از متحدان اصلی جمهوری اسلامی ایران، سهم عمدهای از واردات و صادرات اسرائیل را در دست دارد. در سال ۲۰۲۴، جمهوری خلق چین به عنوان بزرگترین صادرکننده کالا به اسرائیل و سومین مقصد صادراتی این کشور شناخته میشود. اهمیت تولید خودرو در سیاستهای چند سال اخیر چین رشد چشمگیری داشته و بعد از کرونا این رشد سرعت بیشتری گرفته است.
با توجه به حجم بالای صادرات چین به اسرائیل، پیشبینی میشود خودروهای چینی نیز سهم قابل توجهی در آمار صادرات این کشور داشته باشند؛ به همین دلیل، در رسانه آخرین خودرو به بررسی آمار و ارقام صادرات خودرو از چین به اسرائیل پرداختهایم.
تاریخچه خودروسازی چین در اسرائیل

خودروسازان چینی از اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی به دنبال ورود به بازارهای خارجی بودند، از جمله بازار ایران و اسرائیل. همکاریهای اولیه خودروهای چینی در اسرائیل به سال ۲۰۰۷ بازمیگردد، زمانی که شرکت Qoros با همکاری چری چین و Israel Corporation تأسیس شد. دفتر طراحی آن در مونیخ و مرکز تحقیق و توسعه در شانگهای قرار داشت. محصول اول این شرکت، Qoros 3، در سال ۲۰۱۳ عرضه شد و اولین خودروی چینی با پنج ستاره ایمنی Euro NCAP بود. اگرچه این برند در اسرائیل تمرکز بر صادرات داشت، اما پس از خروج شریک اسرائیلی به بازار چین محدود شد.
سال ۲۰۲۰: شروع حرکت آرام
تا سال ۲۰۲۰ حضور برندهای چینی در بازار اسرائیل محدود بود، اما با ورود رسمی امجی موتورز زیرمجموعه گروه سایک، سایر خودروسازان چینی نیز وارد بازار شدند. در آن زمان سهم چینیها کمتر از ۱ درصد بود و خودروهای بنزینی چینی عرضه میشدند.
سال ۲۰۲۲: نفوذ جدی خودروهای چینی در اسرائیل
در این سال برندهای چینی مانند امجی، جیلی، چری و هونگچی نفوذ خود را در بازار جدی کردند و مجموع صادرات خودروهای چینی به اسرائیل به ۱۵ هزار دستگاه رسید که بیش از ۱۴ هزار خودرو از آنها برقی بود.
سال ۲۰۲۳: افزایش شدید تقاضا برای خودروهای برقی چینی
فروش خودروهای چینی در اسرائیل در سال ۲۰۲۳ با افزایش بیش از ۳۵۰ درصد مواجه شد و تعداد خودروهای صادر شده به ۴۷ هزار دستگاه رسید. از این تعداد، ۲۷ هزار خودرو برقی بودند که عمدتاً محصولات بیوایدی بودند.
سال ۲۰۲۴: اوج گرفتن تسلط چینیها
با وجود افت فروش به دلیل جنگ، چینیها همچنان در بازار اسرائیل پیشتاز بودند و فروششان در حال رشد بود. صادرات خودروهای چینی از چین به اسرائیل از ۵۰ هزار دستگاه گذشت و محصولات بیوایدی همچنان پیشرو بودند. کراساوور BYD Atto ۳ پرفروشترین خودرو چینی در اسرائیل بود.
سال ۲۰۲۵: ادامه در اوج
پیشبینی میشود تا پایان ماه می سال ۲۰۲۵، نزدیک به ۳۰ هزار خودرو چینی در اسرائیل فروخته شده باشند. خودروسازان چینی با کنار زدن کره جنوبی و ژاپن، رتبه اول صادرات خودرو را در دست گرفتند و کنترل بازار خودرو اسرائیل را در اختیار دارند.
در حال حاضر ۲۱ برند چینی در اسرائیل نمایندگی دارند، اگرچه برخی از آنها فعال نیستند. انتظار میرود تا پایان سال حداقل پنج برند چینی دیگر وارد بازار اسرائیل شوند. نفوذ بالای چینیها در بازار خودرو ایران نیز ناشی از روابط سیاسی پیچیده این کشور است. حتی چین با کشورهایی چون آمریکا و تایوان که روابط خصمانه دارد، تجارت گسترده دارد. یکی از نگرانیهای فعلی بعد از جنگ ۱۲ روزه ایران، رفت و آمد کارشناسان و مهندسان چینی در صنعت خودروسازی ایران است که ممکن است باعث رفتوآمد آنها به اسرائیل نیز شود و نیاز به نظارت برای جلوگیری از خرابکاری یا جاسوسی دارد.
خواندنی: ماشین چینی ؛ خوب یا بد؟