بانک مرکزی ویژه برای ترک بانک های تجاری و اجرای اعتبار / پایان ماه آوریل
1 آوریل
معاون رئیس آیین نامه و نظارت بانک مرکزی ، ضمن توصیف برنامه های بانک برای اصلاح شبکه بانکی امسال ، با تمرکز بر طراحی ابزارهای تشویقی برای انتقال دارایی های اضافی بانکی به منظور تأمین مالی بانک ها ، و گفت که اگر آنها در برنامه های تولید شرکت کنند ، تلاش بانک ها برای بهبود ترازنامه های بانک.
طبق روابط عمومی بانک مرکزی ، دکتر فارشاد محمدپور پایان مهلت قانونی شبکه بانکی را برای ثبت کالاها ، دارایی ها و اقدامات موجود در سیستم های املاک و مستغلات ، املاک و مستغلات و سیستم سهامدار تا پایان ماه آوریل اعلام کرد و تأکید کرد: طبق برنامه توسعه هفتم ، بانک ها باید کالاهای خود را ثبت کنند. در تاریخ 14 آوریل به پایان می رسد و در صورت لزوم صندوق ضمانت سپرده با تشکیل یک شرکت دارایی و مدیریت بدهی (AMC) صاحب این اموال و اقدامات اضافی خواهد بود.
وی گفته است که بسیاری از بانک ها تاکنون اطلاعات مربوط به سیستم های فوق را بارگیری کرده اند و بقیه بانکها برای انجام اقدامات لازم است ، افزود: با وجود اسناد قانونی مانند مواد 1 و 2 نوار تولید و پیش بینی های دقیق برای بانک ها برای فروش بانک ها و بانک های فروش املاک و مستغلات برای خارج شدن از مشاغل.
معاون مدیر مقررات و نظارت بانک مرکزی محدودیت هایی از قبیل سیاست های کنترل نقدینگی و تأثیر آن در بازار املاک و مستغلات یا ترس از بانک ها از ورود آژانس های نظارت در فرآیند واگذاری را به عنوان یکی از مهمترین عوامل بانک ذکر کرده است. این در دستور کار اصلاحات بانک مرکزی و به ویژه منطقه نظارت بانک مرکزی در سال 1404 است.
وی به استفاده از مکانیسم های تشویقی و تنبیهی برای بانک ها به عنوان یکی از راه های راهنمایی بانک ها برای ترک شرکت اشاره کرد: ما به عنوان یک بدنه نظارت پولی ، ما به دنبال وسیله ای برای ترک بانک ها با ترکیبی از ابزارهای تشویقی و تنبیهی هستیم. به طور طبیعی ، منابع این دارایی ها قدرت تسهیلات و اعتبار بانکها را افزایش می دهد و این منابع می توانند به تولید بروند و منجر به دارایی شوند. در نتیجه ، اگر چنین چرخه ای رخ دهد ، نقش بانک در تأمین مالی زیرساخت ها و تولید دو برابر می شود.
دکتر محمدپور خاطرنشان کرد: در حال حاضر ، رشد در ترازنامه بانکها با اهداف رشد و تورم نقدینگی تعیین می شود ، اما این متر و این مقیاس برای هدایت اعتبار باید تخصصی تر و عملیاتی تر باشند. زیرا در زمان های مختلف ، اهداف رشد در تراز بانکها بسته به هدف قرار دادن نقدینگی و شاخص ها در زمان های مختلف تعیین می شود. اما اگر این اهداف به بخش تولید ، خدمات و غیر خدمات تقسیم شود ، در حالی که بانک ها تشویق می شوند در این پروژه شرکت کنند و از تولید حمایت کنند ، ابزارهای تشویقی را در نظر بگیرند و رشد ترازنامه را در این موارد کاهش دهند ، این منجر به تحقق اعتبار و برنامه بانک می شود.
دکتر محمدپور گفت که سیستم بانکی در دهه های اخیر مهمترین ستون بودجه در کشور بوده است و بیش از 5 ٪ از تأمین مالی کشور توسط سیستم بانکی انجام می شود: عدم توسعه بازار سرمایه منجر به بخش بزرگی از تأمین اعتبار شبکه بانکی شده است و بانک مرکزی تأثیر بهتری بر تأمین مالی دارد. کرد
وی هدف قرار دادن محدودیت های ترازنامه بانکها با رویکرد تشویق برای شرکت در پروژه های بزرگ اقتصادی در طول سال ابراز داشت و گفت که اهداف رشد ترازنامه بانکها در زمان های مختلف مبتنی بر هدف قرار دادن نقدینگی و به دلیل شاخص های ذکر شده در بالا بود ، اما اگر این اهداف در تولید ، تولید و بخش غیر خدمات بودند. بگذارید رشد ترازنامه را در این موارد بدست آوریم ، که منجر به تحقق بخشنامه های اعتباری می شود.
معاون مدیر مقررات و نظارت بانک مرکزی گفت: ارتقاء سلامت سیستم بانکی یکی از اولویت های ارتقاء نقش بانکها در تأمین مالی تولید است و گفت که سیستم بانکی بیش از 90 ٪ بودجه تولید دارد. بنابراین ، اگر این سیستم مؤثر نباشد و سلامت باشد ، تولید نمی تواند توسعه یابد.
وی تأکید کرد که تقویت تولید ملی نیاز به تقویت سیستم بانکی دارد. در نتیجه ، از دیدگاه نظارتی ، با افزایش سرمایه بانکها ، غیرمستقیم تر در ارتقاء تولید نقش دارد. در این راستا ، ضروری است که اصلاحات در سیستم بانکی برای هدایت منابع به تولید به منظور انتقال منابع به تولید انجام شود. این در کارکردهای بانک مرکزی و شبکه بانکی مهم است.
دکتر محمدپور مجدداً تأکید کرد: به طور خلاصه ، بخشی از اصلاحات اقتصادی که منجر به حمایت از تولید می شود باید توسط سهامداران خصوصی و دولت برای افزایش سرمایه بانکها انجام شود و از طرف دیگر ، تصمیم پولی یا بانک مرکزی و مدیریت بانکها باید برای حمایت از تولید اصلاح شود.
دکتر محمدپور همچنین از ارتقاء استاندارد شاخص کفایت سرمایه بانک به عنوان یکی از اولویت های دیگر در شبکه بانکی برای افزایش تسهیلات بانکها در سال جاری و افت روند منفی سرمایه بانکهای منفی در سال گذشته استناد کرد و گفت که سیستم بانکی اکنون حدود 5 تلاش است که باید به 6000 تلاش برسد. کیفیت گونه ها و سرمایه های تولیدی بزرگترین رویکرد به بانک مرکزی برای انتقال شبکه بانکی به استانداردهای کفایت سرمایه است.
وی افزود: “مواد 7 و هشتم قانون هفتم در مورد برنامه توسعه تأکید کرد که سرریز بانک ها هر سال کاهش می یابد و کفایت سرمایه در سال پنجم شبکه بانکی به 8 ٪ می رسد.” علاوه بر این ، ماده 8 برنامه توسعه هفتم مدل های لازم برای انجام این اقدامات را شرح داده است.
نیاز به افزایش منابع صندوق ضمانت سپرده
وزارت تنظیم و نظارت بانک مرکزی ، قدم دوم در جهت اصلاحات ساختاری در سیستم بانکی را به عنوان تسویه حساب بانکهای ناتراز ذکر کرد و خاطرنشان کرد که در حال حاضر 29 بانک و موسسه اعتباری ، 1 یا 2 بانک وجود دارد و ما آنها را تصمیم می گیریم. در همین راستا ، تقویت صندوق ضمانت سپرده یکی از راه حل های دستور کار بانک مرکزی است.
وی افزود: در حال حاضر ، وجوه صندوق ضمانت سپرده حدود 50 تلاش برای افزایش به 200 تلاش برای تصمیم گیری در مورد بانکهای ناتراز و برآورده کردن انتظارات خردسال است. ”
وی افزود: طبق ماده 5 قانون برنامه توسعه هفتم ، بانکهایی که نسبت کافی سرمایه آنها کمتر از 8 ٪ است باید برای نزدیک شدن به این امر حرکت کنند. این تأثیرات در این رابطه آغاز شد و به عنوان اولین کار برای بانکهای ناتراز برای آموزش مجمع خود برای تهیه برنامه لازم برای ترک بانک مرکزی. این تقریباً آغاز شده است ، و بسیاری از بانک ها مجامع خود را برای ارائه طرحی با هدف دستیابی به 8 ٪ کفایت سرمایه شروع می کنند.
دکتر محمدپور گفت: علاوه بر تمام بانکهای ایجاد شده ، که نسبت کفایت سرمایه آنها منفی است یا هنوز به کفایت سرمایه 5 ٪ نرسیده است ، برنامه بازیابی ارائه شده است و پیگیری لازم برای اجرای بهتر این برنامه ها انجام شده است.
معاون مدیر مقررات و نظارت گفت: “اگر بانک در مسیر اصلاحات نباشد ، ما آنها را با ابزارهای مختلف محدود خواهیم کرد و سعی می کنیم برنامه اصلاحات آنها را اجرا و پیاده سازی کنیم.” من خاطرنشان می کنم که بانک مرکزی در تلاش است تا بانکهایی را که در مسیر اصلاحات حرکت نمی کنند ، محدود کند تا از گسترش این نهادهای پولی جلوگیری کند.